Organik Ürün Sertifikaları Nelerdir?

04-01-2023 10:59
Organik Ürün Sertifikaları Nelerdir?

Organik ürün söz konusu olduğunda son derece dikkatli davranmak gerekir. Çünkü son dönemlerin yükselen trendlerinin başında gelen organik ürünler ile ilgili birçok hoş olmayan durumlar yaşanmaktadır. Bunun sebebi ise seçimlerini sağlıklı ürünlerden yapmak isteyen kişilerin artan talepleri olmaktadır. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen kişilerin ise organik ürün olarak pazarladıkları ürünlerin önemli bir kısmı bu sıfatı taşımayı hak etmemektedir.

Çünkü söz konusu organik ürün olduğunda yetiştirme ve üretim aşamalarının her adımının denetlenmesi gerekmektedir. Bu denetlemelerde insan sağlığına zararlı olabilecek hiçbir ürünün kullanılmadığının kanıtlanması ve içeriğinde herhangi zararlı bir kimyasalın bulunmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan organik ürünlerin temin edilebilmesi için de öncelikle Nature Momma gibi güvenilir kaynaklara başvurmak tüketicilerin sağlığa daha kolay ulaşmasını sağlamaktadır.

Türk Yasalarına Uygun Olarak Üretilmesi Gerekir

Öncelikle bir ürünün organik olarak nitelendirilmesi için ülkemizde geçerli olan 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu ve 25841 sayılı Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmeliğe uygun olarak yetiştirilmesi ve üretilmesi gerekmektedir. Bu sebeple de organik bir ürün alacaksanız öncelikle bu belgenin varlığını kontrol etmeniz gerekir. Diğer bir yandan özellikle organik gıda takviyeleri ve organik kozmetik ürünleri söz konusu olduğunda organik sertifikası olmamasına rağmen sağlık bakanlığı izinlerinin bulunması sebebiyle organik oldukları imajı yaratılmak istenmektedir. Ancak bu durum tüketicinin kandırılmasına yönelik bir davranıştır. Bu sebeple de tüketicilerin başta organik gıda olmak üzere organik olarak tükettikleri tüm ürünlerde sertifikalara dikkat etmesi gerekir.

Organik Ürün Sertifikaları Nelerdir?

Bir ürünün organik olduğundan bahsedebilmek için öncelikle içerisinde bulunan tüm bileşenlerinin Türk yasalarında yer alan organik ürün ile ilgili maddelere tam olarak uygun olarak üretilmiş olması gerekir. Bunun yanında uluslararası sertifikaların bulunması da ürünün güvenilirliğini artırmaktadır.

Organik gıda söz konusu olduğunda öncelikle ürünün üzerinde sertifika damgasının bulunup bulunmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ülkemizde ise ilk olarak Tarım Bakanlığı tarafından verilen sertifikanın bulunup bulunmadığına dikkat etmelisiniz. Çünkü ülkemizde organik ürün üretimi için öncelikle ilgili bakanlıktan gerekli izinlerin alınması gerekir. Sizler de güvenilir organik gıdaya en hızlı şekilde ulaşmak istiyorsanız Nature Momma her zaman yanınızda olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.